Prezentarea publică a studiului „Accesul persoanelor cu dizabilităţi la procesul electoral”

Astăzi, 20 Mai 2014, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte a prezentat studiul „Accesul persoanelor cu dizabilităţi la procesul electoral”. Studiul a fost realizat de către Ludmila Ciocan, expert Keystone Human Services Moldova.

La eveniment au participat reprezentanţi ai organizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), Centrului de Instruire Continuă în domeniul Electoral (CICDE), reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, cît şi reprezentanţi ai mass-media.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o analiză a legislației naționale în domeniul asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi la vot, precum şi un set de bune practici aplicate la nivel internațional și național în acest domeniu. În finalul studiului au fost propuse o serie de recomandări adresate actorilor-cheie implicați în procesul electoral în vederea asigurării accesului persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități la vot.

Studiul integral este anexat mai jos.

Acest eveniment a fost realizat de Asociația Promo-LEX în cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte cu suportul Fundaţiei Est-Europeane, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.