(Română) DISCUȚIE CU COMUNITATEA DONATORILOR PE MARGINEA ALEGERILOR PARLAMENTARE 2018

This content is available only in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte a organizat la 11 mai o întrevedere cu comunitatea donatorilor care îşi au reşedinţa în Republica Moldova. Scopul întâlnirii a fost de a anunța despre relansarea activității Coaliției și de a prezenta iniţiativele planificate de membrii acesteia în contextul alegerilor parlamentare următoare. Dat fiind faptul că următoarele alegeri parlamentare vor avea loc cel mai probabil la sfârșitul anului 2018, membrii societății civile au început pregătirile pentru eforturile de monitorizare a procesului electoral, al mass mediei și al comportamentului autorităților electorale.

Igor Boțan, director ADEPT a prezentat o analiză a situației pre-electorale, referindu-se la schimbarea sistemului electoral și eventualele riscuri care le comportă acesta pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii comunităţii donatorilor au specificat priorităţile lor de finanţare pentru anul electoral 2018 şi au reiterat interesul pentru a susține inițiative care promovează democratizarea țării prin alegeri transparente, corecte și incluzive.