Comunicat de presă ‘Cerere de acces la informaţii’

COMUNICAT DE PRESĂ

Chişinău, 30 aprilie 2009Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – „Coaliţia 2009” cere Inspectoratului Fiscal Principal de Stat să asigure transparența procesului de verificare fiscală a organizațiilor neguvernamentale active în perioada electorală.

Astăzi, 30 aprilie 2009, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – „Coaliţia 2009” a transmis Inspectoratului Fiscal Principal de Stat al Republicii Moldova o cerere în baza Legii cu privire la accesul la informaţie nr. 982 din 2000, prin care solicită informaţii vis-a-vis de controalele fiscale dispuse recent de această instituție publică la mai multe organizații neguvernamentale active în perioada campaniei electorale, inclusiv la organizațiile membre ale Coaliției 2009.

Astfel, Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte – „Coaliţia 2009” a solicitat Inspectoratului Fiscal Principal de Stat răspunsuri la mai multe întrebări, inclusiv:

  • Care sunt organizațiile neguvernamentale supuse controlului fiscal în această perioadă și în baza căror criterii au fost selectate acestea pentru a fi verificate?
  • Care este scopul acestor controale fiscale și în baza căror decizii s-a dispus efectuarea lor la aceste organizaţii neguvernamentale?


Găsiţi anexat textul cererii de acces la informație, transmisă Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Reamintim că recent Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a dispus efectuarea unor controale fiscale simultane în unele organizaţii ale societății civile care s-au manifestat activ pe parcursul campaniei electorale, prin activități de monitorizare a mass-media, observarea independentă a alegerilor şi activități de educație civică.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi: Nicolae Panfil, Secretarul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte – „Coaliţia 2009”, la tel.: (373 22) 23 53 43 / ext. 108 sau prin e-mail: info@alegeliber.md.

Descarcă PDF:

Comunicatul de presă

Cerere de acces la informaţii