Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a desfășurat o campanie de informare și sensibilizare “Tinerii din Găgăuzia Votează!”

În contextul alegerilor pentru Adunarea Populară a Găgăuziei din 2021, CNTM, organizație membră CALC, a implementat o Campanie de informare și sensibilizare “Tinerii din Găgăuzia Votează!”. Scopul campaniei a fost de a informa, motiva și mobiliza tinerii din Găgăuzia să participe la Alegerile Locale pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, care a avut loc pe 19 septembrie 2021 (turul I) și 3 Octombrie 2021 (turul II).

Obiectivele campaniei au urmărit pilotarea unei platforme de discuție dintre tineri și actorii electorali – Democracy Cafe, astfel încât să asigure o participare informată a tinerilor la vot și să contribuie la îmbunătățirea proceselor electorale atât în țară, cât și în Găgăuzia.


În cadrul campaniei au fost organizate o serie de evenimente, ca dezbateri publice, întâlniri cu candidații electorali, elaborarea de produse media cu participarea tinerilor din Găgăuzia, prezentând astfel viziunile și prioritățile tinerilor pentru Agenda candidaților la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Clipurile video pot fi vizualizate aici: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7jZ7_a42mehIOVL2DO4VXiZmUjDS3LCE

Campania a fost desfășurată de CNTM în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală a UTA Găgăuzia și Centrul de Tineret “AXIS” cu suportul Consiliului Europei (CoE), menită să valorifice instumentarul CoE pentru organele electorale privind creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind procesele politice și electorale.