LANSAREA CAMPANIEI ITINERANTE DE EDUCAŢIE CIVICĂ A CETĂŢENILOR „VOTARE”

This content is available only in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2 martie 2009, Chişinău – Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) şi Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT anunţă lansarea Campaniei itinerante „voTare”. Campania „voTare” se desfăşoară în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte – “Coaliţia 2009” şi face parte din proiectul „Campanie de Educaţie Civică”, implementat de către CNTM, Centrul Contact şi Asociaţia pentru promovarea Clinicilor Juridice din Moldova (APCJM).

Scopul proiectului este de a spori nivelul de înţelegere a procesului electoral de către cetăţenii Republicii Moldova cît şi de stimulare a participării acestora în cadrul alegerilor parlamentare 2009. Obiectivele proiectului sînt:

  • de a asigura cetăţenii cu informaţie obiectivă şi imparţială;
  • de a contribui la sporirea nivelului de înţelegere a procesului electoral de către cetăţenii Republicii Moldova;
  • de a asigura educaţia civică a cetăţenilor şi de a contribui la sporirea nivelului de responsabilitate civică a acestora;


Campania „voTare” va demara la 3 martie 2009 în raioanele Sîngerei şi Orhei, continuînd ulterior în toate cele 32 de raioane ale republicii, inclusiv în UTA Gagauz-Yeri. Campania va dura 25 de zile şi poartă un caracter nepartizan şi imparţial. Campania itinerantă „voTare” prevede mobilizarea a 6 microbuze care vor circula concomintent în localităţile rurale, întâlnindu-se cu alegătorii pentru a le oferi informaţii imparţiale şi invitaţii la alegerile Parlamentare din 5 aprilie 2009. Astfel peste 180 de voluntari instruiţi anterior vor:

  • distribui materiale informaţionale, educaţionale şi promoţionale cetăţenilor, produse de asociaţiile membre ale Coaliţiei 2009 (pliante, calendare, postere, etc);
  • discuta cu locuitorii din comunităţile rurale de la uşă la uşă pentru ai încuraja să participe la vot
  • explica procedura de vot şi importanţa participării la alegerile parlamentare;
  • afişa postere informaţionale şi promoţionale în locurile publice (panouri, magazine, etc.);
  • plasa pavilioane mobile în centrele raionale unde voluntarii vor distribui materialele.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la numerele de tel/fax: 235175, 233088 sau prin e-mail: cntm_corespondenta@yahoo.com (Margarita Kotenko, asistent de proiect).

Proiectul „Campania de Educaţie Civică” este finanţat de către Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia din resurse financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi de Fondul Naţional pentru Democraţie (National Endowment for Democracy) din SUA.