PILIGRIM-DEMO a prezentat primul raport intermediar al misiunii de observare a alegerilor pentru Adunarea Populară a Găgăuziei

Asociația PILIGRIM-DEMO desfășoară o misiune de observare a alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, programate pentru 19 septembrie 2021.

Misiunea de observare, condusă de Daria Paprocka, formată din doi experți internaționali care lucrează la distanță și trei observatori pe termen lung care lucrează în trei raioane din Găgăuzia: Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești. PILIGRIM-DEMO a prezentat primul raport intermediar al misiunii de observare a alegerilor.

Misiunea de observare constată următoarele:

🔶 Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a înregistrat 122 de candidați, dintre care doar 18 sunt femei.
🔶Nivel scăzut de activitate în cadrul campaniei electorale, iar candidații acordă puțină atenție programelor electorale.
🔶Organul electoral a primit o plângere cu privire la încălcarea prevederilor legale ce impune persoanelor cu funcții elective să își suspende atribuțiile din momentul înregistrării în calitate de candidați.
🔶Alte constatări pot fi consultate în raportul intermediar, în limba rusă, aici:

Misiunea de observare a început la 3 august 2021 și va continua până la validarea rezultatelor alegerilor. Observatorii au întâlniri cu reprezentanți ai autorităților electorale și locale, candidați, reprezentanți ai societății civile și mass-media. Unele întâlniri au loc prin intermediul platformelor de videoconferință.