28 octombrie 2010 – termenul limita de depunere a declaratiilor privind schimbarea locului de şedere

Anunt foarte important pentru toti cei care doresc sa voteze la 28 noiembrie 2010 in localitatea in care se vor afla in acea zi dar nu au acolo viza de resedinta sau domiciliu: pina la 28 octombrie 2010 ora 17.00 mai pot fi depuse declaratii de schimbare a locului de sedere. Declaratiile se depun la autoritatile publice locale sau la Preturile din Chisinau (daca vrei sa votezi in Chisinau).

Procedura este simpla: compeletati la sediul autoritatii publice locale o declaratie prin care solicitati sa fiti radiat din listele de baza din localitatea in care aveti viza de domiciliu sau resedinta si sa fiti inclusi in lista de baza din localitatea in care depuneti cererea (conform adresei pe care o veti indica in declaratie). La aceasta declaratie se anexeaza copia buletinului de identitate, declaratia se depune personal. Declaratiile depuse anterior pentru referendumul din 5 septembrie 2010 nu sunt valabile deoarece acest document este de unica folosinta.

Aceasta posibilitate este in special in beneficiul celor care lucreaza in orase si care nu vor putea merge in ziua alegerilor acasa pentru a vota. In Chisinau, spre ex. locuiesc mii de tineri si nu doar tineri care traiesc aici in chirie deja de ani buni dar nu au visa sau domiciliu, respectiv pentru ei aceasta ar fi unica sansa de a merge la vot.

Iata lista Preturilor de sector din Chisinau: Pretura sectorului Buiucani – str. Mihai Viteazul 2, tel. 29-50-712; Pretura sectorului Centru – str. Bulgară 43, tel.  27-15-13; Pretura sectorului Ciocana – bd. Mircea cel Batrân 4/3, tel. 33-34-34; Pretura sectorului Botanica – str. Teilor 10, tel. 76-75-75; Pretura sectorului Râşcani – str. Kiev 3, tel. 44-10-98.

Va rog foarte mult pe toti sa difuzati aceasta informatie cit mai pe larg ca sa poata beneficia de aceasta posibilitate toti cei care vor dori sa voteze la 28 noiembrie 2010. Difuzati aceasta informatie prin toate metodele posibile, inclusiv prin intermediul retelelor de socializare, bloguri, pagini web etc. Nu uitati, au ramas zile numarate pentru a depune aceasta declaratie – 28 octombrie 2010 este data limita.

P.S. Pentru studenti procedura data nu este obligatorie intru-cit acestia pot vot la orice sectie de votare din localitatea in care isi fac studiile prezentind buletinul de identitate, carnetul de student si semnind o declaratie pe propria raspundere ca nu au mai votat/nu vor vota si la alte sectii de votare (se va aplica oricum stampila votat in buletinul de identitate).

P.P.S. Daca nu veti reusi sa depuneti declaratia data pina la 28 octombrie 2010 atunci unica posibilitate de a vota va fi sa mergeti in localitatea unde aveti viza de resedinta/domiciliu sau sa luati din localitatea voastra un certificat cu drept de vot (adica nu va scuteste de un drum catre localitatea de domiciliu/resedinta).