Rapoarte Observare Alegeri

Rapoartele de observare a alegerilor parlamentare 2009 conţin rezultatele unei ample campanii de monitorizare desfăşurate de către Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM) și Asociația Promo-LEX în cadrul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte – Coaliţia 2009.

Activităţile de monitorizare de către observatorii naţionali a alegerilor parlamentare au o semnificaţie deosebită pentru asigurarea integrităţii procesului electoral şi exercitarea drepturilor cetăţenilor de a participa la actul de guvernare a ţării lor. Datele prezentate în aceste rapoarte sunt colectate prin observare directă, de o reţea naţională de observatori. Procesul de monitorizare este desfăşurat în conformitate cu prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova, Codul LADOM de Conduită a Observatorilor şi în conformitate cu standardele internaţionale în domeniul observării naţionale a alegerilor.

Concluziile şi recomandările din aceste rapoarte sunt formulate cu bună credinţă şi prezentate în spiritul unei cooperări profesionale cu toate părţile interesate în edificarea unui proces electoral transparent şi corect în Moldova.

Arhiva rapoartelor LADOM privind monitorizarea procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009:



Arhiva rapoartelor Promo-LEX privind monitorizarea procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009::