CENTRUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CORUPŢIEI ŞI FUNDAŢIA EURASIA LANSEAZĂ PROIECTUL ”ASISTENŢĂ JURIDICĂ GRATUITĂ ÎN LITIGIILE ELECTORALE”

CENTRUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CORUPŢIEI ŞI FUNDAŢIA EURASIA LANSEAZĂ PROIECTUL ”ASISTENŢĂ JURIDICĂ GRATUITĂ ÎN LITIGIILE ELECTORALE”

capcChişinău, 16 iulie 2009. Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte – Coaliția 2009 şi Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia au lansat proiectul “Asistenţă juridică gratuită în litigiile electorale”. Proiectul este finanţat de către Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi) şi de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). CAPC a instalat linia de telefon 080055000 care permite apeluri gratuite de pe telefoanele fixe și două linii de telefon cu numerele 022 238431 și 022 238384 care pot fi apelate de asemenea de pe mobil și de peste hotare. Un număr de jurişti experimentați acordă asistenţă tuturor cetățenilor și grupurilor non-partizane interesate.

CENTRUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CORUPŢIEI ŞI FUNDAŢIA EURASIA LANSEAZĂ PROIECTUL ”ASISTENŢĂ JURIDICĂ GRATUITĂ ÎN LITIGIILE ELECTORALE”

CAPC lansareChişinău, 16 iulie 2009. Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte – Coaliția 2009 şi Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia au lansat proiectul “Asistenţă juridică gratuită în litigiile electorale”. Proiectul este finanţat de către Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi) şi de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Proiectul “Asistenţă juridică gratuită în litigiile electorale” contribuie la desfășurarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte în Republica Moldova prin asigurarea asistenţei juridice gratuite şi facilitarea accesului la justiţie a tuturor persoanelor interesate. CAPC a instalat linia de telefon 080055000 care permite apeluri gratuite de pe telefoanele fixe și două linii de telefon cu numerele 022 238431 și 022 238384 care pot fi apelate de asemenea de pe mobil și de peste hotare. Un număr de jurişti experimentați acordă asistenţă tuturor cetățenilor și grupurilor non-partizane interesate. Asistența va fi acordată în perioada de până la alegeri şi în ziua alegerilor inclusiv.

Proiectul va asigura ca eventualele încălcări ale legii, în special cele ce ţin de codul electoral, să poată fi sesizate şi transmise observatorilor sau organelor electorale, sau altor instituții relevante după caz. La fel, acesta va contribui la medierea situaţiilor de conflict care pot apărea în timpul campaniei electorale sau în ziua alegerilor.

Proiectul oferă asistenţă juridică şi facilitează accesul la justiţie pentru cetățenii cărora ar putea să le fie lezate dreptul la vot sau acces la informaţie în perioada pre-electorală şi în ziua alegerilor,în special al alegătorilor, ONG-urilor şi al mass-mediei, contribuind la asigurarea unui proces electoral liber și corect.

Persoana de contact: Andrei Brighidin, Manager Programe, Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia, tel.: 235-343 ext. 124; e-mail: abrighidin@eurasia.md

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *