(Română) CNTM face un apel către CEC să faciliteze votarea studenților și elevilor cu drept de vot la alegerile din 15 noiembrie 2020

This content is available only in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) organizație fondatoare a Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte (CEC), face apel către Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la problemele cu care se confruntă elevii și studenții cu drept de vot în cadrul alegerilor prezidențiale 2020 și solicită să faciliteze votarea studenților și elevilor cu drept de vot la alegerile din 15 noiembrie 2020.
CNTM susține că în urma primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, ce au avut loc la data de 01.11.2020, în timpul exercitării dreptului de vot, mai mulți studenți înmatriculați la instituții de învățământ nu li s-a permis votarea în baza carnetului de student și a declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă, fiind posibilă votarea la orice secție deschisă în localitatea în care se aflau la moment.
Prin acest apel, se solicită aplicare prin analogie a articolului 93 (2) din Codul Electoral ”Votarea. Condițiile speciale ale dreptului de vot” care stipulează că ”studenții și elevii cu drept de vot, înmatriculați în instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, pot vota la orice secție de votare deschisă în această localitate”, asigurându-se aplicarea condițiilor legale reglementate pentru astfel de situații.
Demersul CNTM adresat CEC poate fi consultat aici: demers CEC_CNTM.
demers CEC_CNTM
Filename : demers-cec_cntm.pdf (1 MB)
Caption :