V-aţi declarat locul nou de şedere?

V-aţi declarat locul nou de şedere?

Natalia Hadârcă (Timpul)

În conformitate cu art. 39 alin (2) din Codul Electoral al R. Moldova, cetăţenii cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, şi-au schimbat locul de şedere, sunt în drept, cel târziu cu 32 de zile înainte de data alegerilor (până la 26 iunie 2009, inclusiv, în cazul alegerilor anticipate), să-şi declare locul nou de şedere la organul administraţiei publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.

Declaraţia privind locul de şedere în aria municipiului Chişinău poate fi depusă la preturile de sector şi primăriile oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău până la data de 26 iunie 2009, inclusiv. În legătură cu aceasta, pe parcursul săptămânii curente preturile de sector vor avea un program extins de lucru.

Acelaşi lucru îl pot face şi studenţii care au viză de reşedinţă temporară în cămin. Pentru a vota în altă secţie de votare, inclusiv la domiciliul permanent, ei pot depune o declaraţie, la fel până la 26 iunie inclusiv, la organul Administraţiei publice locale din localitatea în care doresc să voteze. În caz că studenţii nu reuşesc să-şi declare locul nou de şedere, ei pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza căreia au reşedinţa actuală şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le va permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 14-28 iulie curent.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *