Concurs de selectare a participanților pentru programul de instruire „Tehnici de monitorizare a mass-media în perioadele electorale”

Secretariatul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte anunță concurs de selectare a 25 participanți pentru programul de instruire „Tehnici de monitorizare a mass-media in perioadele electorale”.

Scopul acestui program de instruire este de a spori capacitățile organizațiilor obștești din teritoriu, inclusiv și a membrilor Coaliției de a monitoriza comportamentul mass-media de nivel local/regional în perioada campaniilor electorale.

În cadrul programului de instruire în perioada 17-18 iulie 2012 va fi organizat un training iar ulterior, o sesiune de  follow-up în cadrul căreia vor fi analizate mini-proiectele individuale de monitorizare a mass-media pe care le vor derula participanții în scopul de a-și fortifica cunoștințele teoretice și abilitățile însușite la training (locația training-ului și a sesiunii de follow-up va fi anunțată ulterior).

Sunt invitați să participe:

  • reprezentați ai organizațiilor societății civile active în domeniul electoral, drepturile omului, media etc.;
  • sunt încurajate să-și delege participanți la acest program de instruire organizațiile din afara mun. Chișinău;
  • reprezentanți ai organizațiilor societății civile disponibile, motivate de a monitoriza comportamentul mass-media în cadrul viitoarelor campanii electorale;
  • persoane dornice de a însuși metode și tehnici de monitorizare a mass-media în perioadele electorale;
  • reprezentanți ai mass-media (ziare, TV, radio) regională care doresc să facă cunoștință cu metodologiile de monitorizare a comportamentului mass-media, să înțeleagă mai bine importanța reflectării echidistante și pluraliste, în special în perioadele electorale;
  • reprezentanți ai organizațiilor membre ale Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Participanții care vor lua parte la întreg programul de instruire (training+tema pentru acasă/follow-up) vor primi diplome prin care va fi confirmată pregătirea acestora în calitate de monitori media; participanții care vor lua parte doar la training-ul de instruire în domeniu monitorizării mass-media vor primi certificate prin care va fi confirmată participarea acestora la training.

Programul de instruire va fi desfășurat în limba română și rusă.

Programul de instruire este realizat cu participarea experților naționali în domeniul mass-media, monitorizarea mass-media din cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Secretariatul Coaliției va asigura cazarea, alimentarea, rambursarea cheltuielilor de transport, materialele necesare participanților.

Persoanele interesate de a participa la acest program de instruire sunt rugate să transmită CV-ul la adresa de e-mail tatiana.platon@alegeliber.md pînă la 10 iulie 2012 orele 17:00. Doar persoanele selectate vor fi invitate să participe la programul de instruire.

Pentru informații suplimentare contactați pe Tatiana Platon la adresa de e-mail indicată mai sus sau la tel. 274200.

Această activitatea face parte din proiectul  „Monitorizarea alegerilor şi educaţia alegătorilor din Republica Moldova – consolidarea capacităţilor şi dezvoltarea reţelelor internaţionale“ realizat cu susținerea financiară a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Opiniile exprimate în cadrul proiectului nu reflectă în mod obligatoriu opiniile finanțatorului.