Rapoarte Observare Alegeri 29 iulie 2009

Rapoartele de observare a alegerilor parlamentare 2009 conţin rezultatele unei ample campanii de monitorizare desfăşurate de către Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM) în cadrul proiectului „Observarea alegerilor parlamentare 2009” al Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte – Coaliţia 2009.

Activităţile de monitorizare de către observatorii naţionali a alegerilor parlamentare au o semnificaţie deosebită pentru asigurarea integrităţii procesului electoral şi exercitarea drepturilor cetăţenilor de a participa la actul de guvernare a ţării lor. LADOM este o organizaţie neguvernamentală şi neafiliată politic ce desfăşoară la nivel naţional activităţi de observare a alegerilor începând cu 1996.

Datele prezentate în aceste rapoarte sunt colectate prin observare directă, de o reţea naţională de observatori. Procesul de monitorizare este desfăşurat în conformitate cu prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova, Codului LADOM de Conduită a Observatorilor şi în conformitate cu standardele internaţionale în domeniul observării naţionale a alegerilor.

Concluziile şi recomandările din aceste rapoarte sunt formulate cu bună credinţă şi prezentate în spiritul unei cooperări profesionale cu toate părţile interesate în edificarea unui proces electoral transparent şi corect în Moldova.

RAPOARTELE LADOM DE OBSERVARE A ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE DIN 29 IULIE 2009:

ARHIVA RAPOARTELOR PRIVIND MONITORIZAREA PROCESULUI ELECTORAL PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 5 APRILIE 2009:

Rapoartele de observare a alegerilor parlamentare 2009 pot fi deasemenea descărcate de pe pagina LADOM – Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului din Republica Moldova, organizație membră a Coaliției 2009 – http://www.ladom.org.md/?p=rapoarte&id=0Rapoartele Promo-Lex de monitorizare a procesului electoral în regiunea transnistreana și a regiunilor adiacente la Alegerile Parlamentare 2009.

MONITORIZAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE DIN 29 IULIE 2009:

ARHIVA RAPOARTELOR Promo-Lex DE MONITORIZARE A PROCESULUI ELECTORAL ÎN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ ŞI A REGIUNILOR ADIACENTE LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 5 APRILIE 2009: