DOI NOI MEMBRI ÎN COMPONENȚA COALIȚIEI CIVICE PENTRU ALEGERI LIBERE ȘI CORECTE

Pe 26 mai 2021, Consiliul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) s-a întrunit în ședință online.

În cadrul ședinței, Consiliul CALC a aprobat modificarea Regulamentului CALC pentru a introduce obligativitatea ca organizațiile care depun cererile de aderare la CALC, la fel cum reprezentanții și liderii organizațiilor membre ale CALC să semneze o declarație pe proprie răspundere că nu sunt afiliați politic.

În continuare, Consiliul CALC a examinat cererile de aderare la Coaliție depuse de două  organizații obștești – AO RADIOVISION (Chișinău) și Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale ECOU (Asociația ECOU, Cahul). Examinarea dosarului depus de AO ”FEMEIA – PARTENER EGAL,,(Hîncești) a fost amânată pentru o ședință ulterioară, din lipsa conducătorului organizației, dar și a organizațiilor care au oferit recomandări.

Celelalte două organizații aspirante au fost susținute de organizațiile membre ale CALC – Centrul Contact, Alianța INFONET, IPRE, Promo-LEX, care au împărtășit din experiența de colaborare anterioară. Consiliul Coaliției a aprobat condiționat cererile de aderare la Coaliție a asociațiilor obștești RADIOVISION și ECOU, solicitând ca conducătorii organizațiilor să depună declarația pe propria răspundere privind neafilierea politică.

Totodată, Consiliul CALC a aprobat cererea de suspendare a calității de membru  CALC venită din partea Asociației Terra-1530.

La ședința Consiliului CALC au participat 9 dintre cei 10 membri ai Consiliului CALC, respectiv ședința a fost una deliberativă. Componența actualizată a Coaliției este constituită din 35 organizații necomerciale din Republica Moldova care au subscris principiilor stipulate de Carta pentru Alegeri Libere și Corecte.