(Română) DOI NOI MEMBRI ÎN COMPONENȚA COALIȚIEI CIVICE PENTRU ALEGERI LIBERE ȘI CORECTE

Не найденно For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pe 26 mai 2021, Consiliul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) s-a întrunit în ședință online.

În cadrul ședinței, Consiliul CALC a aprobat modificarea Regulamentului CALC pentru a introduce obligativitatea ca organizațiile care depun cererile de aderare la CALC, la fel cum reprezentanții și liderii organizațiilor membre ale CALC să semneze o declarație pe proprie răspundere că nu sunt afiliați politic.

În continuare, Consiliul CALC a examinat cererile de aderare la Coaliție depuse de două  organizații obștești — AO RADIOVISION (Chișinău) și Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale ECOU (Asociația ECOU, Cahul). Examinarea dosarului depus de AO ”FEMEIA – PARTENER EGAL,,(Hîncești) a fost amânată pentru o ședință ulterioară, din lipsa conducătorului organizației, dar și a organizațiilor care au oferit recomandări.

Celelalte două organizații aspirante au fost susținute de organizațiile membre ale CALC – Centrul Contact, Alianța INFONET, IPRE, Promo-LEX, care au împărtășit din experiența de colaborare anterioară. Consiliul Coaliției a aprobat condiționat cererile de aderare la Coaliție a asociațiilor obștești RADIOVISION și ECOU, solicitând ca conducătorii organizațiilor să depună declarația pe propria răspundere privind neafilierea politică.

Totodată, Consiliul CALC a aprobat cererea de suspendare a calității de membru  CALC venită din partea Asociației Terra-1530.

La ședința Consiliului CALC au participat 9 dintre cei 10 membri ai Consiliului CALC, respectiv ședința a fost una deliberativă. Componența actualizată a Coaliției este constituită din 35 organizații necomerciale din Republica Moldova care au subscris principiilor stipulate de Carta pentru Alegeri Libere și Corecte.