LANSAREA CAMPANIEI ITINERANTE DE EDUCAŢIE CIVICĂ A CETĂŢENILOR „VOTARE”

Не найденно For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2 martie 2009, Chişinău — Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) şi Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT anunţă lansarea Campaniei itinerante „voTare”. Campania „voTare” se desfăşoară în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte – “Coaliţia 2009” şi face parte din proiectul „Campanie de Educaţie Civică”, implementat de către CNTM, Centrul Contact şi Asociaţia pentru promovarea Clinicilor Juridice din Moldova (APCJM).

Scopul proiectului este de a spori nivelul de înţelegere a procesului electoral de către cetăţenii Republicii Moldova cît şi de stimulare a participării acestora în cadrul alegerilor parlamentare 2009. Obiectivele proiectului sînt:

  • de a asigura cetăţenii cu informaţie obiectivă şi imparţială;
  • de a contribui la sporirea nivelului de înţelegere a procesului electoral de către cetăţenii Republicii Moldova;
  • de a asigura educaţia civică a cetăţenilor şi de a contribui la sporirea nivelului de responsabilitate civică a acestora;


Campania „voTare” va demara la 3 martie 2009 în raioanele Sîngerei şi Orhei, continuînd ulterior în toate cele 32 de raioane ale republicii, inclusiv în UTA Gagauz-Yeri. Campania va dura 25 de zile şi poartă un caracter nepartizan şi imparţial. Campania itinerantă „voTare” prevede mobilizarea a 6 microbuze care vor circula concomintent în localităţile rurale, întâlnindu-se cu alegătorii pentru a le oferi informaţii imparţiale şi invitaţii la alegerile Parlamentare din 5 aprilie 2009. Astfel peste 180 de voluntari instruiţi anterior vor:

  • distribui materiale informaţionale, educaţionale şi promoţionale cetăţenilor, produse de asociaţiile membre ale Coaliţiei 2009 (pliante, calendare, postere, etc);
  • discuta cu locuitorii din comunităţile rurale de la uşă la uşă pentru ai încuraja să participe la vot
  • explica procedura de vot şi importanţa participării la alegerile parlamentare;
  • afişa postere informaţionale şi promoţionale în locurile publice (panouri, magazine, etc.);
  • plasa pavilioane mobile în centrele raionale unde voluntarii vor distribui materialele.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la numerele de tel/fax: 235175, 233088 sau prin e-mail: cntm_corespondenta@yahoo.com (Margarita Kotenko, asistent de proiect).

Proiectul „Campania de Educaţie Civică” este finanţat de către Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia din resurse financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi de Fondul Naţional pentru Democraţie (National Endowment for Democracy) din SUA.